Ωράριο Μετρό, η γενιά των €700...

...και άλλες πονεμένες ιστορίες!

Η γενιά των 700 ευρώ είναι οι νέοι 25-35 χρόνων, οι οποίοι στριμώχνουν τα όνειρά και τη ζωή τους στο μηνιαίο μισθό των €700, όταν σε όλη την Ευρώπη οι αριθμοί (και τα όνειρα, φυσικά) είναι πολύ ψηλότερα. Το πώς φτάσαμε ως εδώ δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Οι ελληνάρες με τη σταθερή προσπάθεια τους να συμπιέσουν το κόστος (και την ποιότητα, φυσικά) των υπηρεσιών και των προϊόντων, έφεραν τη νεολαία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Η πολιτεία, μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις και παράπονα πολλών ετών, αποφάσισε να επιμηκύνει δοκιμαστικά το ωράριο λειτουργίας των συρμών του Μετρό, κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 02:00, για μια δοκιμαστική περίοδο 2 μηνών. Η κίνηση αυτή αποτελεί ανάσα στο πορτοφόλι των νέων, οι οποίοι κατά κανόνα είναι οι βασικοί χρήστες των μαζικών μέσων μεταφοράς τις βραδυνές ώρες.

Όμως, όχι...
Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν ως γνήσιοι ελληνάρες πως η νεολαία, το μέλλον αυτής της χώρας, δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί μετά τα μεσάνυχτα. Κι αν θέλει να κυκλοφορήσει, θα είναι μόνο με ταξί (και με διπλή ταρίφα, φυσικά). Έτσι, ξεκίνησαν στάσεις εργασίας τις ώρες της δοκιμαστικής λειτουργίας του Μετρό. Αυτοί δεν είναι συνδικαλιστές. Δεν είναι καν ελληνάρες. Αυτοί έχουν πιάσει πάτο. Αρνούνται ακόμη και τη συμμετοχή στη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό. Είναι το κατακάθι από τα "λαμόγια" που προσπαθούν να εισβάλλουν στην πολιτική με δήθεν "δυναμικές κινητοποιήσεις". Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών. "Δεν θα προλαβαίνουν να συντηρούν τους συρμούς". Αναρωτιέται κανείς πως το ξέρουν αυτό; Αφού αρνούνται τη δοκιμαστική λειτουργία.

Η γενιά των €700 τους πρόλαβε όμως με τη δική της δυναμική κινητοποίηση.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟ 23:30 ΕΩΣ 2:00

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΜΗΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ (24:00-2:00). ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΡΟ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΗ - ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο blog της Γενιάς των €700 στη διεύθυνση: http://g700.blogspot.com/

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας και αντιγράψτε αυτή την ανάρτηση και στο δικό σας blog.
Είναι χρέος μας να κληροδοτήσουμε στη νεολαία μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Βέβαια τα πιλοτικά προγράμματα που θα εφαρμόζονταν θα ήταν άνευ αποδοχών για τους υπαλλήλους. Οπότε έχουν δίκιο κι αυτοί από μεριάς τους. Θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλο προσωπικό, ν 'αυξηθούν κι οι θέσεις εργασίας.