Το έργο που ακολουθεί μεταδίδεται σε επανάληψη

Ας μην ασχοληθώ!

Πρόκειται για ένα κλασσικό (πλέον) έργο. Παίζεται στην Αθήνα εδώ και 30 χρόνια, με την ίδια ακριβώς υπόθεση, το ίδιο σενάριο, την ίδια σκηνοθεσία και τις ίδιες χορογραφίες. Τα μόνα που έχουν αλλάξει -λόγω του εκσυγχρονισμού- είναι το σκηνικό (π.χ. ATMs δεν υπήρχαν τη δεκαετία του '70), τα κοστούμια (αν και βασίζονται πάντα στην αρχική ιδέα) και τα οπτικά εφέ.

Η υπόθεση του έργου:
Μικρές ομάδες ανένταχτων ακροαριστερών και ακροδεξιών εμπλέκονται σε ένα είδος πολέμου, προσκαλώντας την αστυνομία σε ρόλο "διαιτητή". Η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. Η Αθήνα να ζει με την αδρεναλίνη στο κόκκινο. Φωτιές να τυλίγουν αυτοκίνητα, κάδους και ό,τι άλλο βρίσκεται μπροστά τους. Βιτρίνες καταστημάτων να γίνονται συντρίμια. Ανυποψίαστοι πολίτες να τρώνε στο κεφάλι από καδρόνια μέχρι μολότοφ και η τηλεόραση -όπως πάντα- να αναστατώνει μια ολόκληρη χώρα κάνοντας την τρίχα τριχιά.

Από την άλλη, το Χόλιγουντ να σκάει από ζήλια καθώς πολύ θα ήθελε να χρησιμοποιήσει αυτό το φυσικό σκηνικό στη συνέχεια του Rambo ή του Εξολοθρευτή. Εμείς όμως δεν είμαστε Χόλιγουντ. Ό,τι κάνουμε είναι γνήσιο και το κάνουμε για μας. Είμαστε ελληνάρες!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο έργο...έγινε και πρωτοσέλιδα...θα πάει για Οσκαρ και αυτό ΜΑΜΑΓΙΑΣ
Καλησπέρα και κάλη εβδομάδα...Θυμάμαι και εκείνη την κοπέλα που έτρωγε την μπανάνα...αστυνομικίνα δεν ήταν?
:)))

VS είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα Πριγκίπισσα.

Εχεις απόλυτο δίκιο. Το όσκαρ ειναι δικό μας (εκτός αν μας σαμποτάρουν πάλι, όπως πιστεύει κάθε ελληνάρας, λες και δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί η ανθρωπότητα).

Η αστυνομικίνα με τη μπανάνα συνέχειζει να υπάρχει πιο κάτω, στο blog.

Zorba the Greek είπε...

Ποιός Ράμπο και ποιός Εξολοθρευτής. Αν το σενάριο ήταν τέτοιο πάλι καλά.
Με αυτά που γίνονται εν Ελλάδι μόνο σε καμιά κωμωδία με τον Έντι Μέρφι (π.χ. ο μπάτσος της Πλατείας Κάνιγγος κλπ) θα μπορούσε να παίξει.

:)

Giannis Kafatos είπε...

και όσκαρ και χρυσές σφαίρες και όλα τα βραβεία τα παίρνουμε, τα γιαούρτια γιατί δεν έχουμε πιάσει ακόμη δεν ξέρω ...
www.u-hoo.gr/gianniskafatos