Και τα 7 ειναι υπέροχα!

Ανταποκρινόμενος στην πάσα φίλου και συνάδελφου blogger θα κάνω μια μικρή παρένθεση σήμερα, θα σταματήσω τη γκρίνια με τους ελληνάρες και θα αναφερθώ στα 7 στοιχεία που με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο (για άλλους τα 7 κακά της μοίρας, τα 7 κουλά σημάδια -ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε). Το σίγουρο είναι πως είναι 7...αυτά που μου ζητήθηκε να αναφέρω. Έτσι, μου δίνεται η δυνατότητα της επιλογής από την πληθώρα των στοιχείων που διαθέτω.

Ξεκινώ μ' αυτό που θεωρώ σπουδαιότερο. Η υπόλοιπη σειρά είναι τυχαία, ανάλογα με ό,τι μου περάσει πρώτα από το μυαλό (μυαλό,...λέμε τώρα). Καλή διασκέδαση (είναι και λίγο ανωμαλία να διασκεδάζεις με τα εσώψυχα του άλλου).

1. ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΡΟ: Όταν μας μάθαιναν στο σχολείο για τους αρχαίους μας και το "μέτρον άριστον" εγώ έλειπα. Είτε αυτό που κάνω λέγεται προπόνηση, είτε ψώνια, είτε διασκέδαση, είτε "θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου" δεν ξέρω που πρέπει να σταματήσω. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Είμαι ο τύπος "θέλω λίγο ακόμη". Βάλε λίγο ακόμη αλάτι στο φαγητό. Αν στη συνέχεια γίνει "λύσσα" και δεν τρώγεται, δεν πειράζει. Θα παραγγείλουμε απ' έξω. Μιλάμε για τέτοια περιπτωσάρα.

2. ΕΙΜΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ: Αυτό έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα κακά του. Εχω πει χιλιάδες "τέρατα" πάνω στον αυθορμητισμό μου που έχουν φέρει το συνομιλητή μου σε δύσκολη θέση. Όταν μετά πάω να τα μπαλώσω, συνήθως τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Το χειρότερο είναι πως όταν θέλω να εκφράσω τον αυθορμητισμό μου δεν κρατιέμαι (βλ. στοιχείο Νο.1, πιο πάνω). Αν δεν το πω, θα σκάσω. Αν καταλάβω ότι ετοιμάζομαι να διαπράξω γκάφα, αντί να μαζευτώ, σκέφτομαι πως θα μπορούσα να την εκφράσω πιο ανώδυνα. Αλλά θα το πω! Δεν υπάρχει περίπτωση να μη το κάνω. Πρόσφατα είπα στην πεθερά του αδελφού μου πως μου θυμίζει τη Στέλλα Μπεζεντάκου. Όταν ένιωσα την αμηχανία της, πρόσθεσα πόσο πολύ μ' αρέσει η δημοφιλής (;) αοιδός (;;).

3. ΧΡΟΝΟΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; Στο πλαίσιο της έλλειψης μέτρου μάλλον εντάσσεται και η πλήρης έλλειψη σχέσης με το χρόνο. Ποιος κερατάς ανακάλυψε το ρολόι; Μάλλον κάποιος που δεν με χώνευε. Τσάμπα παιδεύτηκε πάντως. Ο χρόνος δεν με αφορά ως έννοια. Το ξεκαθαρίζω από τώρα. Αν κάνετε το λάθος να κλείσετε ραντεβού μαζί μου, μην πείτε ότι δεν είχατε ενημερωθεί.

4. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ: Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με αρχές και αξίες τέτοιες που δεν μου άφησαν το περιθώριο να αναπτύξω οποιασδήποτε μορφής ρατσιστικές συμπεριφορές. Δεν με νοιάζει αν αυτός που κάθεται δίπλα μου είναι μαύρος, άσπρος, Αλβανός, Πακιστανός, gay, χριστιανός, μουσουλμάνος ή όλα αυτά μαζί. Απεναντίας, η ιδέα της γνωριμίας με τη δική τους νοοτροπία και πολιτισμική ταυτότητα εξάπτει την περιέργεια μου (βλ. σχετικό λήμμα αμέσως μετά). Αυτό από μόνο του σοκάρει πολλές φορές το στενό μου περιβάλλον. Όλοι όμως πλάσματα του Θεού δεν είμαστε; Μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά;

5. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ: Με δεδομένο πως οι γάτες είναι επτάψυχες και με -επίσης- δεδομένο πως η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, πρέπει να είμαι πολύ γάτα. "Γατόνι", όπως λέει ένας φίλος μου. Με την περιέργεια μάλλον είμαστε δίδυμα αδέλφια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι και μια απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου. Πως δουλεύει αυτό; Πως σηκώνεται το αεροπλάνο; Πως μεταδίδεται μια εκπομπή; Πως φτάνει ο πύραυλος μέχρι το φεγγάρι; Πως αναπαράγεται η σαρανταποδαρούσα; Δεν είναι τυχαίο που κατέληξα να γίνω δημοσιογράφος. (Αυτό δεν το πολυφωνάζω τελευταία). Ήθελα απαντήσεις, να τις μοιραστώ με όλους. Στην πορεία αυτή έκανα φυσικά και τα λάθη μου, τα οποία θα είχαν τραγική κατάληξη αν δεν βοηθούσε λίγο και η "κωλοφαρδία" μου. Μπορώ άραγε να σταματήσω τη λεπίδα του μίξερ όταν γυρίζει, πατώντας την με το δάκτυλο; Αυτή ήταν μια από τις απορίες μου. Η σωστή απάντηση (για να ξέρετε) είναι όχι. Εγώ το ανακάλυψα με το δύσκολο τρόπο, βλέποντας κομματάκια από το δάχτυλο μου μαζί με αίμα να πετάγονται στα τοιχώματα της κανάτας του μίξερ. Ευτυχώς -τουλάχιστον- είχα γρήγορα αντανακλαστικά.

6. ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Ακόμη κι όταν είμαι μέσα στα σκατά. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έχει βοηθήσει πολύ στην επιβίωση μου καθώς δεν τα βρίσκουμε πάντα και όλα ρόδινα. Στις δύσκολες μέρες η αισιοδοξία μου ήταν καθοριστικός παράγοντας στις εξελίξεις. Δεν είμαι αυτό που στην τηλεόραση αποκαλούν "κάτοικος σε απόγνωση". Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα ως μαθήματα για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Καμία σχέση με τη μίζερη κοινωνία στην οποία ζούμε σήμερα. Ταύτιση μηδέν.

7. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ: Πέρα από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, είμαι κατά κανόνα ειλικρινής γιατί αν πω ψέμα, το πιθανότερο είναι να το ξεχάσω και στη συνέχεια να εκτεθώ. Το έχω πάθει μερικές φορές στο παρελθόν, κι έτσι το έκοψα. Είμαι ευκολόπιστος υπό την έννοια της πίστης στο λόγο του άλλου. Ο συνομιλητής μου, ο γείτονας μου, ακόμη κι ο εχθρός (;) μου είναι πάντα αθώοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ξέρω, πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα, μπορεί να είμαι και ντεμοντέ. Δεν μπορώ να αλλάξω όμως, ούτε να βασιστώ στη λάσπη.

Αυτάαααα......
Ελπίζω να συνεχίσετε μετά από αυτά να με κάνετε παρέα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε μου βορειε, σε βρισκω μια χαρα ανθρωπο!!!
αν αυτα που εχεις ειναι τα "ασχημα" σου, τι να πω για τα καλα σου!
θεωρω οτι αυτο που πιστευεις οτι ειναι το πιο σημαντικο σου ελαττωμα(μετρο)ισως τις περισσοτερες φορες να βγαινει σε καλο!
συγνωμη για την αμελεια μου να σε ενημερωσω για το παιχνιδι......και σε ευχαριστω για την ανταποκριση!
να σαι καλα φιλε.....μια χαρα σε βρισκω!
καλο σου βραδυ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ:)

Ανώνυμος είπε...

χμμμμ αν είσαι ειλικρινείς και ευκολοπιστός σίγουρα δεν σε λένε Θέμο:)))))
Και τώρα πάω να μάθω πως αναπαράγεται η σαρανταποδαρούσα...(καλά όχι τώρα γιατί είναι και αργούτσικα)
(αχ πολύ χαρηκα που έπαιξες στο μπλογκοπαιχνιδο)
Ξανθιά θεά!!!!

peslac είπε...

Ρε, μια χαρά παιδί είσαι εσύ!
Έχεις την ιδανική δόση κουλαμάρας και αντισυμβατικότητας! χαχα
Πρέπει να σε γνωρίσω κι εσένα κάποια στιγμή!

(εμ... είχα ξεχάσει βέβαια ότι είσαι δημοσιογράφος -αυτό έπρεπε να βάλεις σαν ελάττωμα! χαχαχα!)

ΥΓ: Ελπίζω να μην παρεξηγιέσαι για το κράξιμο που ρίχνω στους δημοσιογράφους ανά τακτά διαστήματα... :)

Dark_Maiden είπε...

Σε ζηλεύω απίστευτα για το 6ο :-)

subir είπε...

και τα 7 ΟΝΤΩΣ είναι υπέροχα.respect

? είπε...

ε αυτά είναι καλά!
:-P

VS είπε...

@ Γιώργο:
Πράγματι, η έλλειψη μέτρου πολλές φορές βγαίνει και σε καλό. Το πρόβλημα αρχίζει όταν δεν βγαίνει. Εκεί γίνονται ζόρικα τα πράγματα.

@ Μάνια Σ:
Οντως, δε με λένε Θέμο. Μήπως όμως με λένε ...Όλγα; :))))

@ peslac:
Μ αρέσει η διορατικότητα σου. Κανένας δεν θα περιέγραφε καλύτερα πως έχω την ιδανική δόση κουλαμάρας και αντισυμβατικότητας.
Καλά κάνεις και τα χώνεις στους δημοσιογράφους. Ετοιμάζω κι εγώ αφιέρωμα. Φτάνουν στιγμές που ντρέπομαι για τους "συναδέλφους".

@ dark maiden
@ subir
@ Νικος:
Δεν ξέρω αν είναι καλά ή κακά. Πάντως είμαι εγώ και μέχρι στιγμής επιβιώνω :)

Laplace είπε...

αδελφε σελας θα απαντησω συντομα..ελπιζω να εισαι καλα :)