AIDS και ελληνάρες

Καλό μήνα σε όλους. Σήμερα γιορτάζεται (;) η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Πολύ καυστικό αλλά και πολύ αληθινό το σημερινό post μιας συναδέλφου, blogger, που διάβασα νωρίτερα. Δυστυχώς, αντικατοπτρίζει μια θλιβερή πραγματικότητα ρατσισμού, στιγματισμού και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου από τους ελληνάρες. Μια πραγματικότητα που δεν περιορίζεται μόνο σε όσους πάσχουν από AIDS, αλλά επεκτίνεται σε όλους όσοι έχουν την ατυχία να ζουν με κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία που δεν συνάδει με την εικόνα του "καθωσπρεπισμού" της κοινωνίας μας. Μπορεί με το AIDS να είναι πιο σκληρά τα πράγματα καθώς σε πολλές περιπτώσεις ενέχεται το μη ασφαλές σεξ και τα ναρκωτικά, στην πραγματικότητα όμως, τα ίδια συμβαίνουν παντού.
Μήπως η οικόγενεια δεν κρύβει το "βλαμένο" παιδί που απέκτησε; Ή αυτό που γεννήθηκε χωρίς πόδια ή χέρια; Ή το μουγγό; Το αυτιστικό; Πόσους παράλυτους έχετε δει να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας με το καροτσάκι; Δεν είναι τυχαίο που τις ειδικές ράμπες στα πεζοδρόμια τις καταλαμβάνουν τα αυτοκίνητα. Αφού δεν τους θέλουμε. Τους κρύβουμε, τους αποβάλλουμε. Το σύγχρονο Κωσταλέξι ζει και βασιλεύει αναμεσά μας. Οι ελληνάρες τρίβουν τα χέρια τους. Ω, ναι! Αν ήταν νόμιμο ίσως να είχαν την κατάληξη της Ζαν Ντ'Αρκ. Αφού χαλάνε την αισθητική μας, λερώνουν την κοινωνία μας, σπιλώνουν την υπόληψή μας. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι chic να δουλεύεις στη γραφειάρα σου στην Τσακάλωφ, να παίρνεις τον καφέ σου στην πλατεία Κολωνακίου με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας του Μπουρδιστάν και στο σπίτι να σε περιμένει ένας αδελφός με AIDS, μια μάνα ανάπηρη, ένας πατέρας αλκοολικός και μια γιαγιά που το έχει ρίξει στις ουσίες!!!
Στην πυρά όλοι! Κάψτε τους να ησυχάσουμε. Αυτοί είμαστε! Είμαστε η κοινωνία του AIDS, και όχι μόνο*. Εμείς είμαστε το AIDS, πράγματι. Και σήμερα γιορτάζουμε. Οι ελληνάρες. Χρόνια μας Πολλά!

(*)= Είμαστε επίσης, υποκριτές, ρατσιστές, ανήθικοι, κομπλεξικοί, δήθεν, χυδαίοι, και πολλά ακόμη, είτε μεμονομένα, είτε συνολικά.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ουάου!!!!
Πανέμορφο, ολοκαίνουργιο, ολόφρεσκο τραγανιστό blog, με ελληνικά χρώματα!
Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις εγγραφές σου.
Καλό ξεκίνημα φίλε μου...

VS είπε...

Ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή, stil. Υπόσχομαι να κρατήσω αμείωτο το ενδιαφέρον σου, καθώς βλέπω πολλά κοινά σημεία στο σκεπτικό μας. Ηδη στο μυαλό μου τραγανίζω το επόμενο θέμα: "Υποδεχτείτε τις Κυράτσες".

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΔΩ!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!
ΚΑΛΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ.......ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ:)

VS είπε...

Σ' ευχαριστώ Γιώργο κι ανταποδίδω την καλημέρα. Η παρουσία σου στη blogοσφαιρα είναι πολύτιμη.

Bουλα. είπε...

se vrika kata lathos alo to link,xeromai