Sex (ή σεξ) στα κρυφά...

...δουλειές στα κρυφά, λεφτά και κέρδη στα κρυφά. Σσσσ! Μην το πεις πουθενά.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτή τη μυστικοπάθεια κι αναρωτιέμαι αν είμαι λάθος εγώ ή ο γιαλός. Γιατί πρέπει να κρύψουμε τις επιλογές ή τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε από το περιβάλλον, τους φίλους, τη μικρή κοινωνία γύρω από τη γειτονιά μας;
  • Κέρδισα ένα σεβαστό ποσό στο Τζόκερ (λέμε τώρα...). Αποφάσισα επιτέλους να παίξω και με τη μια, κέρδισα.
  • Πήρα μια σημαντική προαγωγή στη δουλειά μου και τώρα μπορώ να κάνω πολλά από τα όνειρα μου πραγματικότητα. Ο εργοδότης μου αναγνώρισε (λέμε τώρα...) πόσο πολύτιμος είμαι στη δουλειά και μου ανακοίνωσε την προαγωγή μου.
  • Δεν πάω στην εκκλησία. Η σχέση με το Θεό είναι προσωπική και μοναδική. Με όλα αυτά που γίνονται από τους "αντιπροσώπους" του (λέμε τώρα...) στη γη, πώς θα πεισθώ να συνεχίσω να τους ανέχομαι;
  • Ο καλύτερος φίλος μου είναι gay. Όμως, όλοι έχουμε τις ιδιαιτερότητες μας. Δεν είναι φίλος μου επειδή είναι gay. Αδιαφορώ για τις σεξουαλικές του επιλογές. Είναι φίλος μου γιατί είναι καλό παιδί κι αξίζει να έχει μια σημαντική θέση στην καρδιά μου, χωρίς υστεροβουλία.
  • Έχω δοκιμάσει χασίς. Είμαι περίεργος και ήθελα να διαπιστώσω πώς νιώθει κανείς μετά από χρήση.
  • Η πρώτη μου δασκάλα στο σεξ ήταν μια 40άρα, όταν εγώ ήμουν 19. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται αποπλάνηση, πάντως πέρασα υπέροχα και έμαθα ένα σωρό πράγματα.
  • Είμαι Ολυμπιακός!
Οι επιλογές και οι καταστάσεις αυτές, είναι μεν φανταστικές, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες αυτής της εγγραφής, είναι όμως και πραγματικότητα για κάποιους ανθρώπους. Μια πραγματικότητα κρυφή, σκοτεινή, μαύρη. Είναι καταστάσεις που δεν πρέπει να έρχονται στο φως. Που κανείς δεν πρέπει να ξέρει. Είτε γιατί είναι γλωσσοφαγιά, είτε γκαντεμιά, είτε φθόνος, είτε για το "τι θα πει η κοινωνία".

Ερωτήσεις αφελή ή/και αδαή:
  • Μα τότε πως θα μοιραστώ τη χαρά μου;
  • Μα τότε πως θα εκφράσω τη λύπη μου;
  • Μα τότε πως θα ζητήσω βοήθεια;
  • Μα τότε πως θα μάθω αν έκανα τη σωστή επιλογή;
  • Μα τότε πως θα δεχτώ την κριτική;
  • Μα τότε πως θα ζήσω;
Δεν θα μοιραστείς, δεν θα εκφράσεις, δεν θα ζητήσεις, δεν θα μάθεις, δεν θα δεχτείς και -τελικά- αν δεν μπορείς να ζήσεις με το πρόβλημα σου, απλώς δεν έχεις λόγο να ζεις.

Η μικρή κοινωνία μας, που απαρτίζεται από το πολύ κοντινό περιβάλλον μας, σου προσφέρει ένα σωρό αποκριάτικες μάσκες και στολίδια. Γιατί να μπεις στον κόπο να βγεις από τη γραμμή της υποκρισίας. Είναι τόσο όμορφα πάνω στη γραμμή. Δεν ενοχλείται κανείς. Όλα δουλεύουν με ακρίβεια. Όλα είναι μια χαρά.
Γιατί να ξέρει ο δίπλα ότι σήμερα είσαι καλύτερα από χθες; Θα σε γρουσουζέψει, θα ζηλέψει, θα σου κάνει κακό και θα τα χάσεις όλα.
Γιατί να ξέρει ο δίπλα ότι αντιμετωπίζεις ένα σοβαρό πρόβλημα; Θα "πέσεις στα μάτια του", θα σε υποτιμήσει και ασφαλώς, δεν θα σε βοηθήσει.
Γιατί να ξέρει ο δίπλα τις εμπειρίες και τις επιλογές σου; Θα σε "έχει στο χέρι", θα είσαι ευάλωτος, θα το μετανιώσεις.

Μείνε στη γραμμή. Είσαι πιο ασφαλής και όλα είναι πιο βολικά για όλους. Εξ' άλλου, όσο αναπτύσσεται ο κόσμος και η τεχνολογία, έχεις όλο και περισσότερες επιλογές πάνω στη γραμμή. Πάνια, Δρούζα, Τατιάνα, Eurovision, X-Factor, iPhone, 3G, για να καλύπτουν τα κενά σου. Αν βγεις από τη γραμμή θα είσαι μόνος, θα μαραζώσεις. Η κοινωνία θα σε απορρίψει.

Δεν ξέρω αν φταίει η κατάπτωση των αξιών και του ήθους από την επίδραση της 400χρόνης τουρκοκρατίας, αλλά σίγουρα όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είναι πια για τα μπάζα.
Δεν έχει σημασία που όλος ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός βασίζεται πάνω στον αρχαίο Ελληνικό. Μην κοιτάς τι γίνεται έξω. Δεν σε αφορά. Πάνω στη γραμμή της υποκρισίας μπορείς να ανακαλύψεις νέες ιδέες, νέες αξίες.

Πάψε να ανησυχείς. Όλα καλά.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως πάψε να ανησυχείς.Το χεις.Καλώς σε ξαναβρήκα φίλε.

Ανώνυμος είπε...

φίλε έχουμε γίνει χειρότεροι και απο τους Φίλους μας τους Τούρκους.....

Κάποιες απόψεις εκφράζω και εγώ στο δικό μου blog αν θες ριχνεις κάποια ματιά.

Χαιρετισμούς

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

ANETA MΠΟΡΩ,ΦΙΛΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΩ ! ΧΑΙΡΕ ΕΝΑ Σ/Κ ΩΡΑΙΟ !

Laplace είπε...

foberh anarthsh file..
foberes oi skorpies skepseis..omorfes apopseis..
symfwnw
kalo SK

fotini είπε...

αντί σχολιου θα δανειστώ ένα κομμάτι απο το βιβλίο του Λεο Μπουσκάλια "ν αγαπάμε ο ένας τον άλλο". καπου λοιπον ανάμεσα σε άλλες σκέψεις του λέει:
"...αν αγαπάτε, σας θεωρούν αφελή. αν νοιώθετε ευτυχισμένος, σας θεωρούν απλοικό κ αστείο άνθρωπο. ... αν εμπιστεύεστε τον άλλο σας θεωρούν ανόητο....αυτή η στάση σχετίζεται πάρα πολύ με την ανατροφή της κοινωνίας απο αποξενωμένα άτομα.".
ειναι πολλες οι δεκαετίες που ο έλληνας πορεύτηκε με την νοοτροπία που περιγράφεις. πως να αλλαξει τώρα; υπο ποια καθοδήγηση αλήθεια;;

Leviathan είπε...

poli kalo to post sou..gemato ali8eies...kali kiriaki!!

Unknown είπε...

Πραγματικά κι εγώ αυτό μ την μυστικοπάθεια και το στυλ "κρύβε λόγια" δεν το κατάλαβα ποτέ! ΚΛαι φαντάσου πως έχουμε την φήμη του εξωστρεφούς λαού.
Όπως εύστοχα γράφεις, οι περισσότεροι μένουν..."στην γραμμή", αρκούνται στην τυποποίηση.

Πραγματικά χαίρομαι που τα ξαναλέμε, μιας που το blog σου έχει αρκετά κοινά ως προς το σκεπτικό μου. Καλώς σε e-ξαναβρίσκω!

Ανώνυμος είπε...

η ζωη ειναι το παν και καλα εκανες που αποπλανησεις την δασκαλα σου μην ανχωνεσαι στο σεξ <>.