Real Estate, Business και... WiMax!

Για μια σειρά από σοβαρούς προσωπικούς λόγους και σίγουρα πέρα από τη θέληση μου, είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τους ελληνάρες. Τουλάχιστον διαδικτυακά, αφού καθημερινά ασχολούνται αυτοί μαζί μας, είτε το θέλουμε, είτε όχι.

Από την τελευταία μου ανάρτηση, ήταν Μεγάλη Παρασκευή, παρατήρησα το εξής συγκινητικό που, ορκίζομαι, με έκανε να αλλάξω γνώμη: Κάθε μέρα, σταθερά, εδώ και τόσους μήνες, 30-40 άνθρωποι επισκέπτονταν αυτό το blog για να δουν μήπως υπάρχει νέα ανάρτηση. Κάθε μέρα, από τότε, πίστευα πως η επισκεψιμότητα σιγά σιγά θα ξεφουσκώσει. Μάταια. 

Θεωρώ υποχρέωση μου, ως δημοσιογράφος (υπό την έννοια του λειτουργήματος) που δεν έχει 3 δάνεια στην πλάτη του για να αγοράσει 3 βίλες και που δεν έχει connections στο Βατοπέδιο, για όλους εσάς που με τιμάτε τόσο καιρό με τα "κλικ" σας, να αρχίσω να χτυπάω στο πληκτρολόγιο τις σκέψεις και τις εντυπώσεις μου από την παράνοια στην οποία ζούμε.

Υπόσχομαι να είμαι συνεπής από εδώ και στο εξής.
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Και τώρα στο ζουμί:
Δεν θα αναφερθώ στα τέρατα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο Άγιο Όρος. Ακούγεται βέβαια έντονα πως το σκάνδαλο με το Holy Mountain Real Estate & Company αφορά μόνο στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά, κακά τα ψέματα, αν σου μπούνε ψύλλοι στα αυτιά, τους παίρνει όλους η μπάλα.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τεχνολογία.
Θα μιλήσουμε για το WiMAX.
Αντιγράφω από την Wikipedia, και μάλιστα στα ελληνικά, τα εξής:

WiMAX αποκαλείται η τεχνολογία ασύρματης δικτύωσης η οποία λειτουργεί με παρεμφερή τρόπο με το Wi-Fi, ωστόσο με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια. Συγκεκριμένα, ενώ το Wi-Fi εξασφαλίζει εμβέλεια επικοινωνίας μέχρι 100 μέτρα, το WiMax φθάνει τα 35 χιλιόμετρα ή και παραπάνω.

Μέχρι σήμερα το Wi-Fi επέτρεπε την πρόσβαση στο Ιντερνέτ σε πολύ μικρή εμβέλεια γύρω από τα σημεία πρόσβασης (hotspots), όπως σε αεροδρόμια, συνεδριακούς χώρους ή ξενοδοχεία. Το WiMAX θα είναι σε θέση να κάνει το ίδιο σε εμβέλεια ολόκληρης πόλης, τα κτήρια της οποίας θα καλύπτουν με το σήμα τους οι ετιαρίες παροχής Ιντερνέτ (ISP).

Το WiMAX θα χρησιμοποιείται για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ιντερνέτ σε τελικούς χρήστες, με εξοπλισμό ιδιαίτερα εύκολο στην εγκατάσταση. Με τον ίδιο τρόπο που σήμερα εγκαθιστά κανείς στον υπολογιστή του μια κάρτα δικτύωσης Wi-Fi, μελλοντικά θα εγκαθιστά μια κάρτα WiMAX η οποία θα του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει από τον οικιακό του χώρο (και όχι μόνο) τις ασύρματες υπηρεσίες που παρέχουν οι ISP.

Θα αναρωτιέστε, μετά από τόσους μήνες απουσίας, τι με έπιασε ξαφνικά να μιλήσω για κάτι που ΘΑ γίνει ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ; 

Κι όμως, το μέλλον για κάποιους είναι ήδη εδώ. Με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων, κυρίως στον οικονομικό και τεχνολογικό Τύπο. 

Όπως επιβεβαιώνει το ίδιο άρθρο της Βικιπέδια, το οποίο θα βρείτε ολόκληρο εδώ το πρώτο WiMax της χώρας εγκαθίσταται ήδη -που αλλού;- στο Άγιο Όρος. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί εκεί; Δεν θα ήταν καλύτερα να συνδεθούν π.χ. τα κοντινά πανεπιστήμια μεταξύ τους 'ή οι πυρόπληκτοι και οι σεισμόπληκτοι της Ηλείας;

Οι μοναχοί, γιατί ακριβώς θέλουν το WiMax; Για να συνδέονται με το Θεό σε ψηλές ταχύτητες; Για να ανεβάζουν γρήγορα στο rapidshare τις προσευχές; Για να ανεβάζουν στο You Tube video clip από τον Εσπερινό; Οτιδήποτε άλλο ειναι κολάσιμο, σωστά; 

Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί, μου φαίνεται πως τελικά, στην εποχή που ζούμε, συμφέρει να "πάρουμε τα βουνά". Real Estate, Business, WiMax, ελικόπτερα (τα έδειξαν και στις ειδήσεις), Αυτοκρατορικές Σουϊτες, κλπ.

Μην το ξεχάσω: Σήμερα ειναι Πέμπτη, 2 του μηνός. Πήρατε τη μηνιαία κάρτα για τα μαζικά μέσα μεταφοράς; 

8 σχόλια:

Laplace είπε...

epiteloys epestrepses re file!
ola kala?

Ανώνυμος είπε...

Γύρισεεεεεεεεε!!!
Πού χάθηκες, ρε φίλε, νόμιζα ότι σε στείλανε ανταποκριτή στο Ιράκ! χα χα!

Αυτό για το imax στο Άγιον Όρος το ήξερα από πριν.
Την καρτούλα μου την ανανέωσα.
Κι εσύ να γράφεις πιο συχνά! :)

VS είπε...

Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Εχω βγει τσάρκα στα blogs να ενημερώσω για την άφιξη μου.
Χαίρομαι που είστε καλά.

Το Ιρακ ήταν...υπέροχο peslac. Ευάερο, ευήλιο, διαμπερές. Λίγη ζέστη είχε γαμώτο και πολλή κάπνα.

Θα γράφω πιο συχνά. Το υποσχέθηκα.

Aνεμος είπε...

αν και δεν έχω ξαναμπεί φωνές σαν τις δικέ σου χρειάζονται φίλε σε βάζω στο συνκ

Zorba the Greek είπε...

Καλως ήρθες! Ελπίζω να όποια προβλήματα να ξεπεράστηκαν ή έστω να μπήκαν σε τάξη.

Έπεσες και σε καλή περίοδο. Έχει ψωμί η επικαιρότητα. ;-)

Ανώνυμος είπε...

καλη επιστροφη βορειε!
και πολυ ωραιο το θεμα σου....
την καλημερα μου...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που γύρισες :)
Τώρα τα κατάλαβα όλα...
κάρτα δεν έχω...

FuSmOKer είπε...

Προφανώς αγνοείς τι είναι το WiMAX, τι προυποθέσεις χρειάζεται και τι υπάρχει στο Άγιο Όρος.
(άσχετα με το τραγικό σκάνδαλο των ημερών)

Και μάλλον είσαι άλλος ένας τουρίστας που ξεχνά ότι το internet δεν είναι WoW, torrents, χαζο-blogs, web 2.0 αλλά ΓΝΩΣΗ και ΕΡΕΥΝΑ.

Στο άγιο όρος δοκιμάστηκε λόγω μορφολογίας εδάφους (ήταν το καλύτερο δυνατό σημείο) και για άλλους λόγους.
Αν σε ενδιαφέρει ακόμη, το συνεχίζουμε.

Λαικίζεις αφάνταστα..
πφφ..