Εικόνες

Το μυαλό (όταν είναι διαθέσιμο) φτιάχνει εικόνες. Πολύχρωμες, πολυδιάστατες, πανέμορφες, όπως το ανοιξιάτικο πρωινό, όπως το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, όπως τα κύματα στη Χαβάη, όπως στην αγκαλιά του ερωτικού μας συντρόφου όταν φτάνουμε στην κορύφωση.

Και τώρα κλείστε τα μάτια και φανταστείτε: ένα δωμάτιο γεμάτο παιδάκια. Παίζουν, γελούν, φωνάζουν από χαρά. Τα μουτράκια τους λάμπουν. Τα χέρια τους κολλάνε από κάθε λογής γλυκίσματα και σοκολάτες που κατανάλωσαν νωρίτερα. Ό,τι αγγίζουν, το λερώνουν. Αυτή δεν είναι όμως η χαρά των παιδιών; Αυτή δεν είναι η ανεμελιά τους; Η σοκολάτα έχει ξεραθεί γύρω από τα χείλη τους και το ένα κοροϊδεύει το άλλο γελώντας. Ένα γέλιο αληθινό, εγκάρδιο, πραγματικό. Καμία σχέση με το γέλιο που θα έχουν 20 χρόνια αργότερα, το γέλιο -PR. Αν καταφέρουν να επιβιώσουν.

Βγαίνω από το δωμάτιο, για να ηρεμήσω λίγο από την παιδική παράνοια. Θέλω να κλάψω και δεν υπάρχει λόγος να το κάνω μπροστά τους. Εξ' άλλου βιώνουν το δικό τους μαρτύριο, ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά. Κλείνω την πόρτα πίσω μου και τα μάτια μου πέφτουν για άλλη μια φορά στην ανατριχιαστική επιγραφή που υπάρχει πάνω της: "Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Τμήμα Χημειοθεραπείας / Ακτινοθεραπείας, Αίθουσα Αναμονής".

Το μέλλον μας, πιθανότατα να μην έχει μέλλον. Είναι κλεισμένο σ' ένα δωμάτιο, παίζει και γελάει γιατί έτσι πρέπει να είναι το μέλλον. Ανέμελο, ζωντανό, γελαστό. Είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο. Αν επιβιώσει.

Η Ελλάδα μας έχει μια εξαιρετική ικανότητα στο να καταδιώκει και να καταδικάζει τους πολίτες της από κούνια, μια ικανότητα που δε θα συναντήσετε σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Δεκάδες παιδάκια που υποφέρουν από νεοπλασματικές ασθένειες (κοινώς: καρκίνο), υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία. Για τα παιδιά αυτά υπάρχει ειδικό μηχάνημα, μιας και η ακτινοβολία από το αντίστοιχο των ενηλίκων θεωρείται απαγορευτική.

Το κράτος, η Ελλάδα μας, το Υπουργείο Υγείας στην προκειμένη περίπτωση προκήρυξε -πριν από 4 χρόνια!!!- διαγωνισμό για να εφοδιαστεί το νοσοκομείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, εκταμιεύοντας € 7 εκατομμύρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 4 Απριλίου 2008, η προκήρυξη του διαγωνισμού άλλαξε προς το χειρότερο (και μάλιστα χειρόγραφα). Ακόμη κι έτσι, το θέμα της αγοράς του εξοπλισμού "πάγωσε" (μπήκε στην κατάψυξη, για να ειμαι πιο σαφής) προφανώς λόγω κόντρας των 3 εταιριών που θέλουν να πάρουν τη δουλειά και ασφαλώς την γενναιόδωρη προμήθεια. Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επανήλθε με νέο ρεπορτάζ στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά προφανώς οι αρμόδιοι κωφεύουν.

Έφτασε μάλλον η στιγμή να ενώσουμε τις δικές μας φωνές. Ήδη, μερικοί bloggers έχουν προβάλλει αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα. Περισσότερα θα βρείτε στα παρακάτω links:

http://spirit.pblogs.gr/2008/10/lito-karabi.html
http://ligery.pblogs.gr/2008/10/stegnwse-to-salio-toy-polith.html
http://anemos5.blogspot.com/2008/10/blog-post_18.html
http://goe.pblogs.gr/2008/10/ena-klik-zwhs.html

Μπορείτε επίσης να υπογράψετε ηλεκτρονικά στην αναφορά διαμαρτυρίας που θα βρείτε εδώ: http://www.gopetition.com/online/22587.html

Ας κάνουμε τη διαφορά, γιατί το μέλλον μας πιθανότατα να μην έχει μέλλον.

Σας ευχαριστώ.

5 σχόλια:

Laplace είπε...

θα κανω κ εγω καποια στιγμη αναφορα..
καλησπερες,καλη εβδομαδα

Zorba the Greek είπε...

Ντροπή. Πραγματικά ντροπή. Αυτό είναι το νεοελληνικό κρατίδιο. Πολύ καλά κάνεις και αναδεικνύεις το συγκεκριμένο ζήτημα - προφανώς είναι σταγόνα στον ωκεανό μιάς φαύλης πραγματικότητας που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Της υποτιθέμενης "Δημόσιας" Υγείας, του αυτονόητου δηλαδή, που το κατάντησαν πανάκριβο αγαθό. Όλοι ανεξαιρέτως οι κυβερνούντες τον τόπο.

Aνεμος είπε...

απίστευτο άρθρο αδελφέ μου όλοι μαζι ενωμένοι σαν μια γροθιά για αυτούς που τα έβαλαν με τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Λυγερή Βασιλείου είπε...

"Ίσως, οι αξίες ξαναπάρουν τη θέση τους."

Γράφεις στην εξαιρετικού περιεχομένου σελίδα σου.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ αγαπητέ μου . Στά χέρια της γενιάς σου ,ώριμοι καρποί της οργής ενός λαού που αξίζει και μπορεί μια καλύτερη
ζωή απο αυτή που του έχει επιβάλλει ένα ξεπερασμένο ,αμαρτωλό κατεστημένο.
Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

http://lygeri.pblogs.gr

subir είπε...

Καλέ μου φίλε,νομίζω πως σιγά σιγά όσοι εδώ μέσα γράφουν έστω και μια λέξη το τρίμηνο,θα χρειαστεί όντως να ενώσουν δυνάμεις.Γιατί το παράδειγμα που αναφέρεις, έχει δυστυχώς βαθύτερη ρίζα.Και όπως ξέρεις δεν είναι η μόνη παρόμοια περίπτωση.Με έχεις διαβάσει και ξέρεις πόσο ταυτίζομαι με πάρα πάρα πολλές απόψεις σου.Νομίζω πως κάτι πρέπει να γίνει .Οψώμεθα...