Εδώ είναι Βαλκάνια:

Σκόπια, Κόσοβο, Βελιγράδι, ...Καλομοίρα!
The ..."perfect" combination


Φωτογραφία: www.kalomoira.net

Γι' άλλη μια φορά η γειτονιά μας γίνεται το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Οι λόγοι που ρίχνουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μας αρχικά δείχνουν άσχετοι μεταξύ τους. Όμως σε όλους υπάρχει τελικά ένα link για να συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σκόπια: Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και FYROM με τον κ. Νίμιτς απέτυχε παταγωδώς. Δεν είναι εύκολο για ένα έθνος, όπως και να το κάνουμε, να υποχωρήσει αμαχητί. Εμείς το ξέρουμε καλά αυτό. Σίγουρα το ξέρουν και οι Σκοπιανοί. Αυτό που διαπιστώσαμε σ' αυτή την πορεία είναι πως εκτός από ελληνάρες, υπάρχουν και σκοπιανάρες! Αυτοί οι -περισσότερο από τους άλλους- πατριώτες που με τις υπερβολές τους "μπολιάζουν" τις όποιες προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας. Στο τέλος, σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το λιγότερο που θα μείνει είναι μια πικρή γεύση στα στόματα και των δύο λαών, καθώς κανείς δεν θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Επικροτούμε την ιδέα του Λάκη Λαζόπουλου, για να τελειώσουμε οριστικά με αυτό το θέμα, να ονομαστούν τα Σκόπια με γεωγραφικό προσδιορισμό: "Πολύ Κάτω Φινλανδία".

Κόσοβο: Μια ακόμη περιοχή "θύμα" της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ένα ακόμη μικρό κρατίδιο, όπως τα Σκόπια, με πολυσυλλεκτικό εθνικό μωσαϊκό. Κοσοβάροι, Σέρβοι, Αλβανοί, όλοι στο ίδιο καζάνι και μια περιοχή σε μέγεθος πινέζας στο χάρτη που κηρύσσεται ανεξάρτητη. Αυτό το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια. Περισσότερα από τη "Λάμψη". Ανάλογα δε με τις εξελίξεις, θα δημιουργηθεί και νέα αντίστοιχη σειρά στα Σκόπια (βλ. Τέτοβο), όπως έγινε και με το "Καλημέρα ζωή".

Βελιγράδι: Θύτης ή θύμα; Ο καλός ή ο κακός της παρέας; Ο λύκος ή το πρόβατο; Η Ελλάδα πάντως, για μια ακόμη φορά, ως καλή φίλη, στέλνει ως πρόξενο καλής θέλησης την Καλομοίρα, για να εξευμενίσει το τοπικό λαϊκό αίσθημα. Η συμπαθής νεαρή τραγουδίστρια (ποιος είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω το 65% του κοινού που την ψήφισε;) θα λάβει μέρος στον 53ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει (λέμε τώρα...) στο Βελιγράδι. Η συμπαθής νεαρή τραγουδίστρια γνωρίζει άραγε τι παίζεται στην περιοχή; Η EBU, η διοργανώτρια αρχή του διαγωνισμού, τι θέση κρατάει; Θα χρειαστεί να στείλουμε τους Κυανόκρανους του ΟΗΕ για να μας φέρουν το κορίτσι μας πίσω; Έχει ειδοποιηθεί σχετικά η Κοντολίζα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται να την κρατήσουν για πάντα;
Να κάνει διεθνή καριέρα το κορίτσι! Στην ανάγκη, ας την πουλήσουμε!!!

Zorba the Greek είπε...

Την συμπαθέστατη Καλομοίρα που θα πάει στη Γιουροβ(ύ)ζιον την κατατάσεις στους Ελληνάρες ή στα...Αμερικανάκια;

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε..
η προταση του Λαζο ειναι κλεμενη απο τον Πανουτσο..το δημοσιευσε την κυριακη στο ΘΕΜΑ ,πριν την εκπομπη του βλακα κ αυτος την εκλεψε

kangerlussuaq είπε...

Γι' αυτό κι εμείς φέτος στηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν, που κι αυτό τα'χει σπάσει με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά ευτυχώς είναι μακριά μας...

Χαίρομαι που βρήκα το μπλογκ σου!

VS είπε...

@ peslac:
Αμφιβάλεις πως μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα; Αν την πουλήσουμε δεν θα μπορούμε να έχουμε συμμετοχή στα κέρδη. :))

@ zorba:
Δεν έχω καταλήξει ακόμη. Νομίζω πως είναι κάπου στη μέση. Έχει στοιχεία και από τις δύο πλευρές.

@ laplace:
Δεν το ήξερα αυτό. Δεν διαβάζω το ΘΕΜΑ. Οι φόβοι μου περί της αναξιοπιστίας του επιβεβαιώθηκαν.

@ kangerlussuaq:
Σωστός!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Θα ανταποδώσω.